Historik 2015

Villa Vulkans Kulturskola 2015

Den 1 juli 2015 körde Kulturstationens Kulturskola igång i Villa Vulkans regi. Kulturstationen höll under hösten 2015 kurser på två ställen i Majorna samt på Mölndalsvägen i Mölndal. Kulturskolan har haft runt 200-300 elever under hösten och elevantalet tycks öka inför 2016. Under 2015 har kurser erbjudits inom teater, dans, elbas, gitarr, piano, trummor, sång, fiol och banjo. Den 6 december fylldes Sockerbruket Arena av publik till bredden för att se elevernas julföreställning.

Villa Vulkans övriga engagemang 2015

Utöver Kulturstationens Kulturskola och konserterna som beskrivs nedan, så var Villa Vulkan med och arrangerade Planetafestivalen på Sockerbruket Arena.

Villa Vulkans konserter 2015

2015 arrangerade Villa Vulkan en serie konserter på scenen Sockerbruket Arena. Det blev tre konserter under våren och fem konserter under hösten. Konsertserien anordnas i samarbete med Studiefrämjandet och Musikutveckling. Under konserterna fanns det möjlighet att köpa mat/fika och dryck i pausen.  

 • 6 mars: Greek Romantic Orchestra

  Start kl 19:00 på Sockerbruket Arena

/greek-romantic-orchestra-685x1024.jpg Grekisk musik och dans. Greek Romantic Orchestra spelar traditionell grekisk folkmusik och rebetika, inte sällan med en läcker touch av jazz.

 • 10 april: Två 1 Ett

  Start kl 19:00 på Sockerbruket Arena

 /vara-favoriter-2014.jpgMissade du den bejublade konserten i november så återkommer nu Två röster, En violin & Ett piano med fler sånger och musikaliska pärlor ur sitt personliga arkiv. Låtar som de älskar att framföra och som ditt öra kommer att njuta av. 

 • 8 maj: Jim Jidhed på Svenska

  Start kl 19:00 på Sockerbruket Arena

/jim-jidhed.jpgJim sjunger sina egna låtar som med sina texter kommer lyssnaren väldigt nära. Låtar om försoning, vemod, utveckling, kort sagt, låtar om livet. Följ Jim på hans facebooksida.

 

 • 4 september: Edo Bumba

start kl 20:00 på Sockerbruket Arena

/edo-bumba.jpg "...med sin gedigna kompetens inom den afrikanska musiktraditionen och med en smittande entusiasm har Edo Bumba i sin verksamhet byggt broar av förståelse och musikupplevelser mellan svenskt och afrikanskt.”

- Kungliga Musikaliska Akademien

 • 2 Oktober: Levande Krabbor

start kl 20:00 på Sockerbruket Arena

/krabborna-2-2.jpg Visgruppen Levande Krabbor har det som få andra band har: ett galet ös och rolig publikkontakt. Det handlar om irländsk folkmusik men i härliga svensköversättningar. Gruppens första skiva ”Levande Krabbor – Irländska på Svenska” har fått mycket positiv kritik på grund av närheten och energin i musiken. Följ dem på Levande Krabbors hemsida och på facebook.

Levande Krabbor består av:
Martin Lignell, sång och gitarr
Tomas Edelgård, sång och dragspel
Henrik Bergström Virta, sång och kontrabas

 • 30 oktober: LeROOTS

start kl 20:00 på Sockerbruket Arena

/leroots-bild.jpgLeROOTS som består av fem musiker från Västsverige skriver och bänder sin egen musik i genren alternativ country/folkrock. Ibland slinker det in pärlor från t.ex Emmylou Harris, Gillian Welsh och Robert Plants sångböcker. LeROOTS startade i Ljungskile /Uddevalla och har spelat ihop runt om i Sverige och Norge sedan 2009. År 2011 släppte LeROOTS skivan "Silverfall" vilket har lett till radiospelningar på P4 samt intervjuer och spelningar på radio i Holland, Norge, Danmark, Scotland och USA. LeROOTS är på gång med ny skiva som kommer att släppas senhösten 2015. Välkommen till en rootskväll på Sockerbruket Arena. 

Bandmedlemmar:
Emma Petzäll, sång
Anders Rosén, gitarr, dobro
Bengt Danhäll, Keyboard, dragspel
Lars Weiefors, bas
Peter Schakonat, trummor

 • 7 november: Mats Westling

start kl 20:00 på Sockerbruket Arena

/mats-westling.jpg"Mats Westling från Partille har sysslat med musik sedan de tidiga tonåren och bildade redan på högstadiet i Lexby bandet Interpol. Under 1980-talet var han frontfigur i grupperna Strasse och Attaboy och lanserades senare internationellt, han var med i Melodi­festivalen och i musikaler /.../ 2005 kom /../ hans första album på svenska. Sedan dess har det blivit fyra skivor till."

- Partille Tidning 26 mars 2015

 • 27 november: Pireus

start kl 20:00 på Sockerbruket Arena

/pireus-kvartett.jpg Pireus spelar grekisk storstadsmusik - Rebetika - Folkets musik, ett Greklands svar på tango, fado eller blues. En musikstil som uppstod i Greklands hamnstäder tidigt 1900-tal. Musiken spelas på små klubbar, hak eller större tavernor med plats för dans där grekerna sjunger sina gamla sånger och dansar gärna sin egna introverta solodans eller kastar sig in i den stora ringdansen. Kom och njut av sältan och doften från medelhavet och bergens timjan.

Pireus består av:
Maria Stellas, sång och slagverk
Robert Fölsch, sång, baglama och bouzouki
Niklas Benetos, sång, baglama och bouzouki
Jakob Brandqvist, sång och gitarr

Magiska Konserter med Kompani d'Heks

/kompani-dheks.jpgVilla Vulkan strävar efter att olika konstformer möts och samverkar. Under varje konsert i vår kommer därför huvudnumret att gästas av Kompani d'Heks .

Kompani d´Heks består av två dansare och magiker som experimenterar gränsöverskridande mellan olika konstformer. -Magi, sång och dans vävs samman till en varietéföreställning där publiken är mycket delaktig. Kompani d'Heks var med under följande konserter 2015: 6 mars, 10 april, 2 oktober, 27 november.